top of page

Hvordan tar du det? - Øyeblikksledelse, 5 tips

Oppdatert: 4. jun. 2019

Griper du øyeblikkene der du kan gjøre en forskjell?


Slik du tar det påvirker hvordan du har det. Som igjen påvirker hvordan du håndterer deg selv, forholdet til andre og kvaliteten av det du leverer på jobb. Når som helst kan uforutsigbarhet og endring sette følelser i sving, og det kan være lett å la seg bli revet med. Litt for lett, faktisk.


Oppmerksomhet og energi går først mot det vi tror er "farlig" eller ubehagelig. I tillegg har vi lett for å gruble over det vi synes er negativt, så muligheten til å bli lenge i våre "følelsers vold" er dessverre ganske stor.

Hjernen opererer for det meste på autopilot for å spare energi, og det vi føler blir kanskje ikke unikt for situasjonen, men mer en vane. Følelsen setter seg i kroppen, vi "kjenner på den", og dermed påvirkes tanken.


Hva vi vanemessig tenker når noe skjer som fører oss til grensen av det komfortable påvirker fokus, forståelse, tilnærming, læring og valg av løsning (f.eks. andres atferd, en krevende oppgave, vi har gjort en feil, må lære noe nytt eller gjøre en ekstra innsats)Øyeblikkets (selv)ledelse


Hjernen er klar til å forsøke å svare på spørsmål vi stiller oss selv. Hvilket som helst spørsmål. Det er opp til oss å velge de gode spørsmålene. De som gir retning, leter etter løsning og får oss fremover. Så neste gang du kjenner i kroppen at du reagerer negativt på en situasjon, i stedet for å spørre "Hvorfor skjer dette alltid med meg?", "Hvorfor måtte det skje akkurat nå?" eller noe annet som egentlig betyr at du trenger trøst og bekreftelse på hvor vanskelig det er - prøv noe som kan gi deg mer informasjon, oversikt og opplevelse av (selv)kontroll:

  • Hva annet kan dette bety?

  • Hva kan være positivt med dette?

  • Hvordan kan dette se ut fra den andres side?

  • Hva trenger jeg å vite for å få et bedre bilde av situasjonen?

  • Hva kan jeg lære av dette?

Vil du vite mer om hva som gjør deg vanemessig sterkere og smartere, og gir større kontroll på atferd og resultater? Les mer på www.thinkmindset.no Ta kontakt for info om foredrag, workshops eller coaching. Mail: torunn@think-management.no60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page